keresés a weboldalon

Mérföldkő (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mérföldkő (Videó)

2017 március 10 - péntek
165 milliárd forintból épül meg a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő, kétszer kétsávos R76-os gyorsforgalmi út. A beruházás olyan infokommunikációs megoldásokat tartalmaz majd, amelynek segítségével a cégek élesben tesztelhetik önvezető autóikat.

Zalaegerszeg évekig küzdött azzal a problémával, hogy más városoknál lassabban tudott bekapcsolódni az ország gazdasági vérkeringésébe. Az R76-os nyomvonalának kiválasztásakor több szempontot vettek figyelembe.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője:

A szakaszba a legmodernebb digitális technológiákat építik be, amely így alkalmassá válik az autonóm járművek forgalmi tesztelésére.

Dr. Palkovics László, a zalaegerszegi Járműipari Tesztpálya kormánybiztosa:

Ezek a fejlesztések igazodnak a Smart City, azaz az okos város programhoz. Mint elhangzott, az új generációs távközlési szolgáltatások egyik fellegvára éppen a zalai megyeszékhely lehet.

Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár:

Zalaegerszeg hamarosan felkerülhet a világ járműipari térképére – hangsúlyozta Lepsényi István. A gazdaságfejlesztési államtitkár hozzátette: a cégek már most nagy érdeklődést mutatnak a tesztpálya iránt.

Lepsényi István, gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár:

A cégeknek egyelőre még várniuk kell az első körök megtételére. Erre ugyanis legkorábban 2018 első negyedévében lesz lehetőségük.

K.Zs./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: