keresés a weboldalon

Mérkőznek a finomságok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mérkőznek a finomságok (Videó)

2016 augusztus 29 - hétfő
Második alkalommal rendeznek Vadpörkölt és Borfesztivált Zalaegerszegen a jövő hét végén. Az eseménnyel a szervezők a zalai erdők természeti kincseit kívánják bemutatni. A rendezvényen kiemelt szerep jut majd a badacsonyi borvidéknek is.

A tavalyi vadpörköltfőző versenyen közel ötven csapat készített finomabbnál-finomabb fogásokat. A jótékony célokat szolgáló megmérettetés mellett több újdonsággal is találkozhatnak majd a látogatók tájékoztatta Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője az érdeklődőket .

Badacsony idén először kapott hivatalos meghívást a fesztiválra. A település és környékének legkiválóbb borait már korábban is kóstolhatták a zalaegerszegi rendezvényeken. Az ínyencek – minden bizonnyal – ezúttal sem csalódnak közölte elöljáróban Laposa Bence, beruházásokért felelős tanácsnok.

A háromnapos rendezvényen egyebek mellett szoboravatással és jubileumi kiállítással emlékeznek a Marosvásárhellyel kötött testvérvárosi kapcsolatra. A 20 éves évfordulóra közel hetven vendég érkezik Erdélyből, mondta el Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

A programhoz az ismertebb zalaegerszegi éttermek is csatlakoznak. Étlapjaikon zalai vadgasztronómiai különlegességeket kínálnak majd a betérőknek.

Fotó: Seres Péter

K.ZS./CS.M.

Tartalom megosztása: