keresés a weboldalon

Zajlik a Mérleg tér átépítése

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zajlik a Mérleg tér átépítése

2024 február 16 - péntek
Zajlik a Mérleg tér átépítése. A fejlesztés harmadik ütemében jelenleg a parkolók kialakításához kapcsolódó út-, és közműépítési munkálatokat végzik a szakemberek. A beruházás nettó 190,7 millió forintból valósul meg.

Dolgoznak a munkagépek a Vásárcsarnok mögött. A rendkívül forgalmas csomópont több funkciót is betölt az itt lévő piacnak, vendéglátóhelyeknek és intézményeknek köszönhetően, így körültekintő tervezésre volt szükség. Az önkormányzatnak régi terve vált valóra a Várkör és a Budai Nagy Antal utca közötti terület rehabilitációjával.

A több, mint 2300 négyzetméternyi területen 3 éve kezdődtek az előkészítő munkálatok. Ehhez nagy összefogásra volt szükség.

A fejlesztés negyedik ütemében a közösségi tér súlypontjában épül fel a Mérlegház. Egykori helyén megidézik a középkori végvár észak-nyugati sarokbástyáját, és helyet kap Farkas Ferenc Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész alkotása is. A sajtóbejáráson részt vett Böjte Sándor önkormányzati képviselő, aki a fejlesztés jelentőségét hangsúlyozta.

A tervek szerint a beruházás májusra készül el.

Sz.É./Sz.L.

Fotó: Seres Péter

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: