keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Mézfesztivál a hétvégén!

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mézfesztivál a hétvégén!

2010 december 03 - péntek
December 3-5. között ismét megrendezik a mézfesztivált a Keresztury ÁMK-ban a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete közreműködésével. A részletekről Kondor Anita, az intézmény igazgatója, Molnár Árpád szervező, Jordán Ferenc, az egyesület elnöke és Szekeres János alelnök számoltak be.

hetedik éve minden december első hétvégéjén háromnapos programmal várják az érdeklődőket, és minden évben valami újjal is kedveskednek, hogy a legkisebb korosztálytól az idősebbekig mindenki találjon magának valót a kínálatból.

Az ünnepélyes megnyitóra december 3-án, pénteken három órakor kerül sor, és ekkor veszi kezdetét a méz- és méhészeti termékek bemutatója, kóstolója és vására. Szombati érdekesség lesz háromnegyed tíztől a mézlovagrendek felvonulása a Kossuth utcán (a mozitól a városházáig).

A délutáni órákban pedig játszóház, mézeskalácssütés, adventi díszek készítése várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Az V. Kárpát-medencei Mézlovagrendi Találkozó díszvendége Selmeczi Anna mézkirálynő lesz, aki az idei évben képviseli szerte a világon a magyar mézet.

Újdonság, hogy 2010-ben a fesztivál az ifjúság felé nyitott: rajzpályázatot hirdettek Méhek és virágok címmel. Rengeteg rajz érkezett, melyeket megnézhetnek majd a három nap során. A kiállító méhészek között lesznek határon túliak is: muravidéki, ipolysági, székelyföldi és délvidéki méhészek.

Zala-Lap

Tartalom megosztása: