keresés a weboldalon

Mézfesztivál immár nyolcadszor

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mézfesztivál immár nyolcadszor

2011 november 25 - péntek
Nyolcadik alkalommal rendezik meg Zalaegerszegen a Kárpát – medencei Mézfesztivált. A december 2-4-ig tartó programsorozatnak ezúttal is a Keresztury Dezső ÁMK ad otthont. A rendezvényen a hazaiakon kívül muravidéki, ipolysági, székelyföldi, valamint horvátországi méhészek is bemutatják termékeiket.

A hagyományoktól eltérően a Kárpát-medencei Mézfesztivál ezúttal a Mézszentelő Misével kezdődik pénteken délután fél négykor a Mária Magdolna Plébániatemplomban, Ezután a mézlovagrendek felvonulnak a Kossuth utcán a Polgármesteri Hivatalig, ahol Gyutai Csaba polgármester köszönti őket. A 18 órai ünnepélyes megnyitó szónoka Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke lesz. Ekkor mutatják be a Fesztiváltól fesztiválig kiadványt, illetve nyitják meg a Méhek és virágok című fotókiállítást. A látogatók 18 óra 30 perctől tekinthetik meg Porpáczy Zoltán tervezőgrafikus tárlatát, melynek témavilága a méhészethez kapcsolódik. Este héttől pedig mézlovagrendi bálra invitálják a látogatókat a szervezők.

– A méz és a mézből készült termékek népszerűsítése rendkívül fontos, ezért különösen ügyeltünk arra, hogy ez a rendezvény is nagyon jól sikerüljön. Ezúttal alapvetően a családokat szeretnénk megszólítani, így több olyan programról gondoskodtunk, ami a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt kellemes kikapcsolódást és maradandó élményt jelenthet- mondta Kondor Anita, a Keresztury ÁMK igazgatója.

A szombati programok közül kiemelt érdeklődésre tarthat számot a Szélkiáltó együttes koncertje, ami délelőtt 10 órakor kezdődik, illetve 16 órakor a Vitéz László bábelőadás. A zárónapon, azaz vasárnap a gyerekeknek a Szamóca színház, illetve a Dórci és a Fülesek koncert ígérkezik tartalmas kikapcsolódásnak. Mindazok pedig, akik a főzés tudománya iránt érdeklődnek, részt vehetnek Tóth Endre mesterszakács látványkonyhájában a főzőtanfolyamon.

VN

Tartalom megosztása: