keresés a weboldalon

Mézfesztivál tizenharmadszor (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mézfesztivál tizenharmadszor (Videó)

2016 november 18 - péntek
Idén a hagyományos decemberi időponttól eltérően november végén tartják a Kárpát-medencei Mézfesztivált és Termelői Vásárt. A Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete immár tizenharmadik alkalommal szervezi meg a méhészek és a látogatók randevúját Zalaegerszegen. A rendezvény egyúttal a 11. Mézlovagrend Találkozó, és a 4. Termelői Vásár is. A program november 26-án és 27-én a Városi Sportcsarnokban várja a látogatókat.

A magyarok évente összesen mintegy 70 dekányi mézet fogyasztanak, miközben világszinten is elismert, első osztályú mézeink vannak – hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón. A rendezvény célja a helyi termékek fontosságának hangsúlyozása is – mondta a program kapcsán Vigh László országgyűlési képviselő. Tavaly négyezren érdeklődtek a mézes napok iránt várakozások szerint idén még ennél is többen lesznek – mondta Czémán László, a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesületének elnöke.

A méz 190 fontos tápanyagot tartalmaz, ezért az egészséges étrend részeként naponta ajánlott volna a fogyasztása – jelezte Boronyákné Papp Margó, az Ambrózia Mézlovagrend méznagyköve.

A fesztiválon – ahol a gyerekek játszóházi szórakoztatásáról is gondoskodnak – a szakmai előadások mellett mézlovagrend-találkozó, méhészbál, valamint termelői-, és kézműves vásár várja a vendégeket. Valamennyi program ezúttal is ingyenesen látogatható.

Sz.É./T.S.

Tartalom megosztása: