keresés a weboldalon

Mézfesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mézfesztivál (Videó)

2017 november 23 - csütörtök
14. alkalommal rendezik meg Zalaegerszegen a Kárpát-medencei Mézfesztivált és Termelői Vásárt, melyre mintegy 50 kiállító érkezik. Magyarország egyik legnagyobb szakmai seregszemléjének a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok ad otthont a jövő hétvégén.

Az eseményről tartott sajtótájékoztatón a résztvevők azt hangsúlyozták: a csaknem másfél évtizeddel ezelőtt életre hívott rendezvény a mézfogyasztás népszerűsítését és ösztönzését tűzte ki célul, tájékoztatott Németh Zsolt, méhész, az Ambrózia Mézlovagrend Nagymestere és Vigh László országgyűlési képviselő.

 

A kétnapos fesztiválon hagyományosan a magyarlakta területek szakemberei mutatkoznak be. A szervezők szándéka olyan események felvonultatása, melyeken minden korosztály jól érzi magát – jelezte Czémán László, a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesületének elnöke.

Zalaegerszegen másfél év múlva nyitja meg kapuit a Helyi Termelői és Kézműves Piac – tájékoztatott Tolvaj Márta alpolgármester.

A programok december másodikán, szombaton reggel a Mézlovagrendek fogadásával kezdődik a sportcsarnokban. A találkozóra a belépés ingyenes.

Sz.É./K.M.

 

Tartalom megosztása: