keresés a weboldalon

Mézfesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mézfesztivál (Videó)

2018 november 28 - szerda
Várja vendégeit hétvégén a XV. Kárpát-medencei Mézfesztivál. A rendezvény egyúttal a XIII. Mézlovagrendi találkozónak és a VI. Méhészszakmai kiállításnak, illetve vásárnak is otthont ad.

A hagyományosan december eleji esemény a mézfogyasztás fontosságára hívja fel a figyelmet. A szervező – idén 25 éves – Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete ezen a módon is népszerűsíteni szeretné az egyetlen természetes, mellékhatás nélküli édesítőszert.

Czémán László – elnök, Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete:

A kezdeményezés a méz és az egészségtudatos táplálkozás mellett a kezdetektől öregbíti a város, illetve a megye jó hírnevét. Itt adnak egymásnak randevút a térség, valamint a környező országok szakemberei is.

Vigh László, országgyűlési képviselő:

Az idei program egyik különlegessége a vasárnapi jótékonysági futás, melynek fővédnöke Lubics Szilva ultramaratonista lesz. A bevétellel a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztályát segítik.

Dr. Gárdos László, osztályvezető főorvos, Zala Megyei Szent Rafael Kórház:

A vendégeknek ezúttal -többek között- mézfelismerő verseny, kézműves vásár és szakmai előadások kínálnak tartalmas kikapcsolódást. A sportcsarnokban tartott programok szombaton és vasárnap 9-től 18 óráig látogathatók.

Sz.É./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: