keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Mi a legfontosabb?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mi a legfontosabb?

2014 október 30 - csütörtök
A félelem minden emberben benne van, de ha erőt veszünk és felülemelkedünk rajta, bármilyen meglepő is, legyőzhető. Azért, hogy erről bizonyságot adjak, most leírok egy történetet.

Volt két jó barát, Elli és Heni. Elli rettenetesen félt a víztől. A közelébe se mert menni. Heni vele ellentétben imádott lubickolni, viszont nem tudott úszni. Ennek ellenére vasárnap délután elmentek a tengerpartra. Rengetegen játszottak a vízben. Henit egy szempillantás alatt elsodorták a hullámok. Mire feljött a vízfelszínre, arra lett figyelmes, hogy sokkal messzebb került a parttól.
 
Rajta kívül ezt senki más nem vette észre, kivéve Ellit, aki nagyon kétségbeesett. Jajveszékelve kiabált. A hangzavarban senki nem figyelt rá. Most mit csináljon? Bemenjen a vízbe? Szembeszálljon legnagyobb félelmével, vagy megfutamodjon? Végül döntött. Fogta magát, és befutott a tengerbe. Addig ment, míg el nem érte a barátnőjét. Amikor kiértek a szárazföldre, meredten egymásra néztek. Ellinek most jutott az eszébe, hogy mit is tett. A szeretet az, ami vezényelte bátor, önfeláldozó tettét.
Zokogva ezt mondta:

 – A szeretet könnyít az emberek szenvedésein. Eddig nem tudtam, de aztán rájöttem, hogy nincs tökéletesebb fájdalomcsillapító, mint a szeretet.
 
„A szeretetben nincs félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet…”

Tóth Bianka (8.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: