keresés a weboldalon

Mi lesz a Kossuth utca sorsa?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mi lesz a Kossuth utca sorsa?

2016 január 26 - kedd
A zalaegerszegiek véleményét is kikérné az önkormányzat a Kossuth utca sorsával kapcsolatban. A kérdés azután vált aktuálissá, hogy a tavaly novemberben átépített szakaszt úthibák miatt nemrég ismét le kellett zárni a forgalom elől.

A megyeszékhely főutcáját naponta több ezer autós és gyalogos veszi igénybe. Ahogy azt a közlekedők az elmúlt hetekben tapasztalhatták, a nagy terhelésnek és az időjárásnak a térköves burkolat hosszú távon nem képes ellenállni. A forgalom-mentesítéséhez, illetve a teljes lezárásához azonban elsőként alternatív közlekedési lehetőségeket kell teremteni – hívta fel a figyelmet Gecse Péter alpolgármester.

Kíváncsiak voltunk a zalaegerszegiek véleményére is. Az általunk megszólított városlakók kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy ezt a szakaszt sétálóutcaként kellene használni.

Az esetleges átalakítások komoly beavatkozásokkal és jelentős átalakításokkal járnának. Végleges megoldás a képviselői egyeztetések és a közvélemény-kutatás eredményeinek feldolgozása után várható.

K.Zs./P.B.

Tartalom megosztása: