keresés a weboldalon

Mi lesz veled MMIK? (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mi lesz veled MMIK? (Videó)

2013 február 12 - kedd
Térítésmentesen szeretné megkapni Zalaegerszeg az egykori MMIK épületét. Jelenleg a Megyei Intézményfenntartó Központ, azaz az állam tulajdonában van, de a minap érkezett levél az önkormányzathoz: a kormány foglalkozik a kéréssel. Amennyiben visszakerül a városhoz, kulturális, oktató és közösségi célokat szolgálna az intézmény.

Az idén már több mint 40 éves épületben az utolsó nagy rendezvény a 2008 májusában az Egerszeg Fesztivál keretei között megrendezett országos verbunkfesztivál volt. Utána zárta be kapuit az épület. Azóta jelentős állagromlás ment végbe. Több ablaka kitört és a környékét is sokan hamutartónak vagy szemetesnek használják. Az egykor szebb napokat megélt intézmény működése alatt több ezer fontos kulturális eseménynek adott otthont.

Doszpoth Attila alpolgármestertől megtudtuk: a mintegy 5000 négyzetméter alapterületű intézmény a város központjában van, ezért több szempontból is fontos, hogy működjön.


Egyébként ugyanilyen formában jutott hozzá a város a hadkiegészítő parancsnoksághoz. Az ügymenet akkor 5-6 évbe telt. Most remény van arra, hogy a folyamat gyorsabb lesz és már a 2014-20-as uniós ciklusban, pályázhat a város, mint a saját tulajdonú ingatlanára. 

S.Z./B.P

Tartalom megosztása: