keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Mi lesz veled, tisztiklub?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mi lesz veled, tisztiklub?

2006 január 25 - szerda
Lapunk idei első számában hírt adtunk az Együtt Zalaegerszegért Egyesület álláspontjáról, miszerint a Zalaegerszegi Képtár igazán jó otthona az Ady út és Kazinczy tér sarkán álló tisztiklub épülete lehetne. A gond csak az, hogy a ház a Honvédelmi Minisztérium tulajdonát képezi.

Ezért arra kéri az EZE az önkormányzatot: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ingyen, vagy nagyon jutányos áron hozzájuthasson a város a belváros képét nagyban meghatározó épülethez. 

Tombi Lajos alpolgármester lapunk kérdésére elmondta: az önkormányzat vezetése teljes mértékben egyetért az EZE kezdeményezésével, megtesznek mindent annak érdekében, hogy a város tulajdonába kerüljön – lehetőség szerint minél olcsóbban – az Ady út és Kazinczy tér sarkán található ház. Megerősítette, hogy már az elmúlt évben megkereste az önkormányzat hivatalos levélben a Honvédelmi Minisztériumot, jelezve igényét a tisztiklub épületére vonatkozóan. Választ azonban – se pozitívat, se negatívat – mind a mai napig nem kapott, így nem tehetnek mást, mint várnak.

Információnk szerint, meg kívánja versenyeztetni a minisztérium a szóban forgó épületet. Hogy arra mikor kerül sor, és mikorra várható eredmény, hiába kérdeztük, Tombi Lajos sem tudja. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: