keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Mi lesz veled ZTE?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mi lesz veled ZTE?

2005 június 01 - szerda
Sok a szóbeszéd, a találgatás, egyre több a jól értesült, és egyre többen teszik fel a kérdést: mi lesz a nehéz anyagi körülmények között küszködő ZTE-vel? Lesz-e a klubnak jövője? A focirajongók a személyi kérdéseket talán ugyanolyan fontosnak tartják, mint a kapura rúgást. Egyre többször hallani, a város polgármestere Nagy Ferenccel is tárgyal, aki egyes állítások szerint megvette a Zalahús részvényeit…

– Nagy Ferenc komoly tulajdonosa a klubnak, információim szerint az üzleti része nem változott. Valóban van a felszámolás alatt lévő Zalahúsnak egy részvénycsomagja, melyet jelenleg a felszámoló birtokol. Nem tudok tulajdonoscseréről, de a „szabadpiacon” bárki, bármikor vásárolhat részvényt, ezt nincs módunk megakadályozni – reagált dr. Gyimesi Endre. – Nagy Ferenccel valóban tárgyalok újra azért, amiért minden olyan erővel beszélgetek, akik szeretnék, ha hosszú távon működne a ZTE az első osztályban. Jelen pillanatban azt látom, hogy az a kör, amelyik átvette a ZTE irányítását az elmúlt év őszén, tisztességgel és becsülettel végezte munkáját, végrehajtotta azt a konszolidációt, amit régóta vártunk. Ugyanakkor a lehetőségeik kimerültek, mert nincsenek komoly helyi támogatói a labdarúgásnak ma Zalaegerszegen a gazdasági élet szereplői között. Ezek után a felelősségérzet azt diktálja, hogy vizsgáljuk meg, a többi tulajdonos segítségével mire jutunk. Felmerül a kérdés, hogy Nagy Ferenc, Győri László és a körülöttük lévő csoport nagyobb anyagi részvételével tovább kívánja-e vinni a klubot? Ha ők ezt felvállalják oly módon, hogy saját tőkéjükkel ebbe beszállnak, akkor nem látom az okát annak, hogy ez elől elhajoljunk. A lokálpatrióta összefogás tartalékai ugyanis kimerültek. Ha nem lépünk, megszűnhet a klub.

Minden olyan erővel összefog az önkormányzat, amelyik nem a várost kívánja fejni. Olyan partnerekkel tudunk együtt dolgozni, akik maguk is pénzt tesznek be a társaságba. Jelen pillanatban nem látok más lehetőséget – fogalmazott dr. Gyimesi Endre.

Tartalom megosztása: