keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Miben tudnak segíteni?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Miben tudnak segíteni?

2007 szeptember 21 - péntek
Negyedévenként kerül sor arra a vállalkozói fórumra, ahol a város polgármesterével, jegyzőjével, és az önkormányzat képviselőivel találkozhatnak a zalaegerszegi kis-és középvállalkozások képviselői. Legutóbb a múlt héten ültek egy asztalhoz a Városfejlesztő Zrt. kezdeményezésére.

A találkozón dr. Gyimesi Endre a rendszeres párbeszéd fontosságáról, város előtt álló legfontosabb feladatokról, így a munkahelyteremtésről, az ipari parkok adta lehetőségekről szólt. Kiemelte a város befektetés ösztönzési programját és beszélt arról, miben tudnak segíteni a helyi vállalkozóknak.

Dr. Háry András, és Doszpoth Attila a Városfejlesztő Zrt. két vezetője arról a szolgáltató csomagról beszélt, amellyel segíteni tudnak az ipari parkokban, való letelepedésben és egyéb befektetési szándékok megvalósításában. Mint elhangzott, ha fejlesztésre készülnek a vállalkozók, keressék fel a Városfejlesztő Zrt.-t., és érdeklődjenek az egyes kedvezmények iránt.

Az önkormányzat részéről megfogalmazódott, hogy Zalaegerszegen fontos lenne termelő beruházások megjelenése, és a jelenleg is működő cégek további erősödése. A magyar közbeszerzési törvényben nincs pozitív diszkrimináció a magyar (helyi) cégekkel kapcsolatban, ezért is figyelemre méltó, hogy a zalai megyeszékhelyen a közbeszerzések mintegy 70 százalékát helyiek nyerik.

A találkozón részt vevő vállalkozók (köztük autós szolgáltatók) a polgármesteri hivatallal, az okmányiroda működésével kapcsolatban mondták el véleményüket és fogalmaztak meg kritikát is, amire dr. Kovács Gábor jegyző válaszolt, illetve ígéretet tett a felvetések megvizsgálására, amelyről, mint fogalmazott, tájékoztatni fogják a jelenlévőket. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: