keresés a weboldalon

Mikulás – kicsikkel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mikulás – kicsikkel

2014 december 17 - szerda
Mikulás napja idén szombatra esett. Következésképpen a suliban néhány nappal előbb ünnepeltek az osztályok. Ezúttal is – sorsolás után – egy alsós és egy felsős osztály alkotott párt. Ilyenkor mindkét „csapat” készül valamilyen kedvességgel, műsorral, dallal, verssel, meg természetesen édességgel.

A mostani alkalmat azonban formabontóan oldottuk meg. Mi, 7.c-sek szövetkeztünk a 7.a osztályos társainkkal. Gondoltuk: ha már sportiskola vagyunk, hadd legyen Mikulásunk is sportos! A hozzánk sorsolt két alsós osztályt tehát a tornaterembe invitáltuk.

Osztályfőnökeink, Ildi néni és Jutka néni vezényletével az első óra után elkezdtük berendezni a tornacsarnokot. A készülődést követően – immár mi is némi izgalommal – a kicsik érkezését vártuk.

Amint megjöttek, hallhattunk egy kedves mesét a Télapóról és két manójáról.

Ezután tanárnőink négy csapatot alakítottak ki. Kezdődött a Mikulás-sorverseny! A csapatokon belül minden felsős egy kicsi alsóssal alkotott párt. Először mindenkinek mikulássapkában kellett futni, a zsámolyt megkerülni, a következő kezébe nyomni a sapkát – s minden kezdődött elölről!

Aztán volt még karikában futás, majd a kicsiket szőnyegen kellett húznunk, mintha csak szánkón ülnének. Az alsósok ráálltak a nagyok lábára, s így is végig kellett csinálnunk a pályát.

Jó volt látni a kicsik mosolygós arcát, látszott: nagyon élvezik a közös játékot. Őszintén szólva, mi is remekül szórakoztunk!

Hallgattunk még egy szép szöveget Szent Miklósról, az ünnep névadójáról.

Az alsósokat papírból készült Mikulással, szaloncukorral ajándékoztuk meg. Köszönetképpen kedves verset szavaltak nekünk. Ráadásul mi sem maradtunk ajándék nélkül. Rénszarvasos tasakban édességet hoztak „zsákjukban” vendégeink.

Mondhatom: kipirult arccal, jó hangulatban hagytuk el a tornacsarnokot.

Köszönjük Bacsa Istvánné és Gurnik Ferencné osztályfőnökeinknek az ötleteket, a segítséget! Folytatás következhet jövőre!

Fotók: Börcz Ádám 6.c

Szakonyi Karolina 7.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: