keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Minden korosztályt várnak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Minden korosztályt várnak

2006 február 17 - péntek
Ebben az esztendőben is rendkívül sokféle programmal várja az érdeklődőket a Gönczi Ferenc ÁMK. Biztosra vehető, hogy bárki böngészi végig az elkövetkezendő hónapok kínálatát, megtalálja a kedvének valót. Kiállítások, fesztiválok, szórakoztató előadások, vagyis minden korosztály számára akad vonzó rendezvény.

Kiss Ferencné, az intézmény megbízott igazgatója elmondta: 2006. március 9-én szerveznek programot a nyugdíjas klubjuk 25 éves évfordulója alkalmából, ahol színes műsorok és egy kis időutazásra invitáló kiállítás várja a vendégeket. Művészeti csoportjaik közül az Albatrosz Táncegyüttes gőzerővel készül a 2006. március 12-i Hevesi Sándor Színházban tartandó önálló estjére, amely egyébként a 20. fennállását ünneplő táncegyüttes jubileumi műsora lesz. A Gála Táncegyüttes az áprilisban esedékes táncművészet világnapjára gyakorol, melynek ugyancsak a Hevesi-színház ad majd otthont.

Kiemelt esemény lesz az ÁMK-ban 2006. március 18-án a Zalai Művészeti Fesztivál, melynek keretében a zalaegerszegi kistérség művészeti csoportjai lépnek színpadra. Mindez már évek óta hagyomány a Göncziben, azaz egész biztos, hogy most is rengeteg érdeklődőt vonz majd a rendezvény. Természetesen ebben az esztendőben ugyancsak megrendezik a gyerekeknek szóló Tarka Forgó elnevezésű programsorozatot. Ezt már tizenhetedik éve szervezik meg, melynek során februárban, márciusban és áprilisban előadást tartanak a fiataloknak. Március 11-én és április 8-án játszóházba invitálják a nebulókat. Április 8-9-én lesz a kamaratánc fesztivál, melynek társrendezője az ÁMK. Április 22-én, a Föld napján ismeretterjesztő előadássorozatot indítanak, melyhez egy túra is fog kapcsolódni, ahová szívesen várják az általános iskolák tanulóit. Érdekes kiállítások szintén szerepelnek az ÁMK programjai között. Jelenleg a Vajda Lajos Stúdió kiállítása látható az intézményben. Március 3-tól április 1-ig a zalai képzőművészek tárlatát – Horváth M. Zoltán, Ernszt András, Cseh Róbert – kínáljuk. Április 8-tól 29-ig között Nemes László Erotika című kiállítása lesz látható. Bár nem a Gönczi ÁMK szervezi, de március 31-április 2. között belsőépítész, lakberendező „desing” kiállításnak ad otthont az intézmény.

A felnőttoktatás terén is több programban érintett a Gönczi ÁMK. Jelenleg két OKJ-s virágkötő-tanfolyam zajlik, melyen munkanélküliek vesznek részt. A sikeres HEFOP-os pályázatnak köszönhetően hamarosan újabb tanfolyamok indulnak az intézményben. Legkésőbb áprilisban elkezdődik ez a program, melynek keretében hátrányos helyzetű személyeknek szerveznek különféle felkészítő – például számítógép-használati kurzust – tanfolyamokat.

Az ÁMK szakkörei közül továbbra is nagy népszerűségnek örvend az akvarista szakkör, akik a közelmúltban tartották farsangi báljukat. A drámajáték szakkör tagjai szintén rendszeresen szerveznek összejövetelek és a zalaegerszegi bélyeggyűjtők is már a Gönczi ÁMK-ben rendezik találkozóikat. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: