keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Minden szerdán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Minden szerdán

2007 november 12 - hétfő
A „TESZ-Generációk” Nyugdíjasok Zala Megyei Képviselete az elmúlt években folyamatosan törekedett arra, hogy az aktív érdekképviseletet munkája középpontjába helyezze. Ennek során partnerszervezetként részt vettek a TESZ által benyújtott európai uniós pályázatokon.

A határon átnyúló projekt keretében működtetett szociális információs segítő hálózat keretén belül szakmai tapasztalatszerzésre is sor került Burgenland tartományban, míg a zalaiak osztrák szakembereket láttak vendégül.

Tény, hogy Zala megye lakossága is öregszik, jelenleg 295 ezren élnek a megyében, a 62 év felettiek száma meghaladja az 53 ezer főt. A korhatár alatti rokkantnyugdíjasok száma ma már 7500 felett van. A nyugdíjasszervezetek érzékelik tagságuk bizonytalanságát, tájékoztatási hiányosságaikat és az idősek érdekképviseletei gondjait.

Mivel a „TESZ-Generációk” nyugdíjasszervezet 2003-tól a zalaegerszegi TESZ-székházban működik, természetes, hogy az elmúlt héten megnyílt, a nyugdíjasok részére szolgáltatást nyújtó Civil Információs Iroda is itt kapott helyet. A kezdeményezést támogatta a megyei idősügyi tanács is és még számos szervezet.

Az iroda létrejöttével párhuzamosan megjelent az Idősnek lenni… című kiadvány is, amely a tájékoztatáson túl, segítséget is felajánl a nyugdíjasoknak ügyes-bajos dolgaik megoldásában.

Az információs irodát szerdánként (9-12 óra között) lehet felkeresni, és mint Bíró László képviseleti elnök elmondta, amennyiben szükséges, bővítik a fogadási időt. A lényeg az, hogy segíteni tudjanak a nyugdíjasoknak. Elérhetőségük: 92/599-341, e-mail: euzeg@t-online.hu (Zala-Lap Kft, V.Zs.)

Tartalom megosztása: