keresés a weboldalon

Mindenki karácsonyfája

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mindenki karácsonyfája

2006 december 05 - kedd
Rekord méretű, 15 méteres karácsonyfa áll a városháza előtt. A fát több ezer égő, angyalkák és gömbök díszítik. A csúcsára pedig egy aranyszínű hold került. Bár ezek a díszek tavalyiak, a város utcáin új girlandok is helyet kaptak.

A fát a Parkerdőből vágták ki, mivel helyén hamarosan út épül. A szakembereknek meggyűlt a baja a méretes növénnyel. A kivágást követően egy kamionon szállították a polgármesteri hivatal elé, majd ott daruval próbálták a helyére emelni.

A hivatal erdőgazdálkodási szakreferense, Székely Róbert szerint az idei karácsonyfa értéke inkább csak szépségében rejlik, mivel alacsony állású ágakkal rendelkezik. A lucfenyők esetében 70 év a vágásérettség idő, ez a fa pedig 30 éves, szép, sűrű ágai miatt jól díszíthető. Sötétedésre felkerültek rá az apró égők, majd a gömbök és angyalkák, aranyszínű hegedűk és trombiták is, melyek karácsonyi hangulatot varázsoltak a belvárosban.

Zalaegerszeg több utcája is ünnepi díszbe öltözött. Idén ais a fehér szín dominál. A megújult Széchenyi tér kandeláberei is új díszítést kapott, átfeszítő motívumok húzódnak az út felett. A régi díszeket felújították, így idén igazán hangulatosra sikerült a karácsonyi díszítés. (Zala-Lap Kft., H. T., P. K. E.)

Tartalom megosztása: