keresés a weboldalon

Mindenki keresztje az Új temetőben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mindenki keresztje az Új temetőben

2011 október 28 - péntek
Pénteken fölszentelték a Mindenki keresztjét a zalaegerszegi Új temetőben. A keresztet a Városgazdálkodási Kft. állította, mert a régi már igen rossz állapotban volt. Egyúttal felújították a körülötte lévő kis teret is – mindez 650 ezer forintba került.

A kereszt a temető mértani középpontjában áll; zalai bükkfából készült, ami önmagában is jelkép értékű – mondta az ökumenikus szertartás előtt Gyutai Csaba polgármester.

– Ez a kereszt azokért áll itt, akik nem ebben a temetőben, esetleg ismeretlen helyen nyugszanak – mondta Gyutai Csaba. – Sokan nem is tudják, hol temették el hozzátartozóikat, ha egyáltalán eltemették. A mi családunkban is van, aki odaveszett a Don-kanyarban, ahol több százezer magyar lelte halálát. Értük, és másokért is gyújthatnak gyertyát mécsest a mindenki keresztje alatt.

A szertartáson először Stróber László apátplébános kért áldást a keresztre – Török Zoltán református lelkész pedig arról beszélt: a Mindenki keresztje nemcsak földrajzi értelemben áll a középpontban.

– Ez itt az ég és föld, Isten és az emberek találkozásának metszéspontja, spirituális értelemben pedig Krisztus keresztje a világ középpontja – fogalmazott Török Zoltán.

yr

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: