keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Mindenki közösségi háza

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mindenki közösségi háza

2004 december 13 - hétfő
Az elmúlt hétvégén ünnepélyes keretek között átadták a zalabesenyői városrész felújított közösségi házát, amely a végrehajtott bővítés után a jövőben akár színházi előadásoknak is otthont adhat. A tizenhárom millió forintos beruházás során – melyhez 10 millió forinttal a Mol Rt., három millió forinttal pedig a Flextronics Kft. járult hozzá – egy színpad épült a házban, teljes villanyrekonstrukciót hajtottak végre, a csatornát új vízellátó blokkal bővítették, s új előteret, próbatermet, valamint mellékhelyiségeket alakítottak ki.

A munkálatok idén nyáron kezdődtek és az elmúlt hónapra minden tennivalót sikerült elvégezni, így a városrész lakói már most birtokba vehetik a kulturális, vallási és más jellegű rendezvények lebonyolítására alkalmas közösségi házat. Megtudtuk, az épület szépítése ezt követően sem áll meg, hiszen jövő tavasszal folytatódik a tetőszerkezet felújítása, befejezik a kültéri burkolást és emellett új színezetet kap majd a ház.

A közművelődési intézmény ünnepélyes átadásán elsőként dr. Gombos József, a Besenyő 2000-es Években Alapítvány Kuratóriumának elnöke köszöntötte a megjelenteket, beszédében a közösségi ház épületének több évtizedes múltjára emlékezett vissza.

Ezután dr. Gyimesi Endre polgármester, a besenyői városrész önkormányzati képviselője szólt az egybegyűltekhez. Elmondta: a most közösségi házként funkcionáló épület elődjét verejtékes munkával 1928-ban építették a helyiek, amely 1945-ben a II. világháború során leégett. Ezt követően sikerült újraépíteni, s 1991-ig iskola működött az épületben, ahol az eltelt évek alatt több mint ezer besenyői diák ismerkedett meg az olvasás, az írás és a számtam rejtelmeivel. A 90-es évek elején aztán bezárta kapuit az iskola, de a közösségi munka a későbbiekben is élénken működött a házban. A polgármester hangsúlyozta: a megszépült épület ékes példája annak, hogy a kitűzött célokat kellő akarással sikerül megvalósítani, még akkor is, ha néha nehézségek merülnek fel.

Tartalom megosztása: