keresés a weboldalon

Mindszenty-emlékmise (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mindszenty-emlékmise (Diákújság pályázat)

2012 április 11 - szerda
Március 30-án tartották a Mindszenty-emlékmisét Mindszenty József bíboros tiszteletére. Zalaegerszeg korábbi plébánosa 120 éve született Pehm József néven, őrá emlékeztünk.

Iskolánk nagy ünnepségeket szervezett ebből az alkalomból. Aznap csak az első két óra volt megtartva. Utána az iskola előtt gyülekeztünk. Én a ministránsok között voltam. Összesen 120 ministráns vett részt rajta. Erre a nagy eseményre még Franciaországból is jöttek vendégek a testvériskolából, akik szintén elkísértek bennünket.

Hosszú menetben vonultunk végig az iskolától a Mária Magdolna templomig. Az utakat rendőrök zárták le, amerre mentünk. Elöl vitték a gimnazisták az iskola zászlaját, utána mentünk mi ministránsok, majd sorban az osztályok. Szép négyes oszlopokban vonultunk, az utcán lévő járókelők jól megnéztek bennünket.

10 órakor kezdődött a szentmise. Mi az első padokba ültünk le. A templom teljesen megtelt hívekkel. A szentmisét Veres András szombathelyi püspök tartotta. Jelen volt az előző püspök is. Nagyon ünnepi volt a mise, mindenkinek tetszett.

A végén a sekrestyén keresztül mentünk ki a templom melletti Mindszenty-szoborhoz. Itt a sok meghívott vendéggel együtt még egy koszorúzási ünnepség volt. Szép szavalatok és beszédek hangzottak el, majd többen megkoszorúzták Mindszenty bíboros szobrát.  

Ez a különleges nap méltó volt az iskolánk alapítójának emlékéhez.

Bottló Péter (5.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: