keresés a weboldalon

Mindszenty-napok (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mindszenty-napok (Diákújság pályázat)

2012 április 16 - hétfő
Mindszenty (Pehm) József bíboros, iskolánk névadója tiszteletére minden évben márciusban kerül sor a Mindszenty-napok megrendezésére.

Március 19-én hétfőn Szent József napi szentmisén vettünk részt a nagytornateremben, amelynek keretében ünnepi műsorral emlékeztünk Mindszenty Józsefre. A gimnáziumi tanulók vetítéssel egybekötött előadását Illés Csaba tanár úr szervezte. Még aznap meg lehetett tekinteni a „Szép Füzetek” – kiállítást, melyet a tanítók az 1-4. osztályos diákok legszebb füzeteiből állítottak össze. Igazán esztétikus, gyönyörű „alkotásokat” láthattunk, dicséretes dolog a füzetek gazdáinak. Hétfőn délután még amőba versenyt is rendeztek az általános iskolás matematikatanáraink 14:10 kezdettel.

Kedden nyílt tanítási napra jöhettek a szülők 1. órától a 4.-ig, és láthatták, hogyan remekelnek a gyermekeik a suliban. 13:20-kor elkezdődött a hittan verseny III. fordulója a fizika előadóban. 14:10-tól prezentációs versenyen (informatika-fizika-kémia) vehettek részt a szorgos tanulók a 8.b osztály termében. A programok nagy érdeklődést váltottak ki az iskola tanulóiból. Mindenki lelkesen készült és versenyzett.

Szerdán meg lehetett nézni a legügyesebb pályázók rajzait, melyeket a ,,Mindszenty József élete” címmel indított rajzpályázatra készítettek. Fél kettőtől Rubik-kocka vetélkedőt szerveztek az alsósoknak. 14:10-től matematika verseny kezdődött a fizika előadóban az 5-6. évfolyam számára. A szépkiejtési verseny felsősöknek fél háromkor vette kezdetét az iskola könyvtárának olvasótermében.

Március 22-én csütörtökön délután 1 órakor felolvasó verseny szerepelt a programban a 2-3-4. évfolyamos kisdiákok számára. 13 óra 30-kor informatika verseny következett a felsősöknek. 14:30-tól zajlott a Pecha-kucha angol prezentációs verseny 7-8. és 9-13. osztályosoknak.

A versenyek, rendezvények sora pénteken is folytatódott. A hídmakett-építő versenyre készült hidak bemutatása és értékelése fél 2-kor történt.

Szombaton versenynapot tartottak a régió katolikus iskolái számára.  

-Matematika verseny 2-8. osztályosok számára

-Műveltségi vetélkedő 7. évfolyamosoknak: „A reformkor és az 1848-49 -es forradalom és szabadságharc”

-„Szépen, helyesen írj!” – anyanyelvi vetélkedő 2-4. osztályosoknak

Március 26. (hétfő) reggelén közös szentmisén vettünk rész, amin Sziráki Péter tanár úr és tanítványai gitáros dalokat énekeltek. Végén a gimnazisták elmentek órára a többiek pedig ott maradtak az eredményhirdetésen. Szebbnél szebb díjakat kaptak a legügyesebb diákok.
     
Élményekben nem volt hiány egész héten!


Káli Rebeka 5.b
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
 

Tartalom megosztása: