keresés a weboldalon

Mindszentys gimnazisták verses műsora a Rákóczi Szövetség költészet napi ünnepségén (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mindszentys gimnazisták verses műsora a Rákóczi Szövetség költészet napi ünnepségén (Diákújság pályázat)

2012 április 20 - péntek
Április 11-én, József Attila születésének (s bár ezt kevesebben tudják, Márai Sándor is e napon született) az évfordulóján magyar költészet napi megemlékezést tartottak Zalaegerszegen a Dózsa-ligeti Wass Albert szobornál. Az alkalomhoz méltó ünnepség a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezetének és a Zalai Magyar Nemzeti Szövetségnek a közös szervezésében valósult meg.

A koszorúzással egybekötött ünnepi rendezvény 15 órakor a magyar és a székely himnusz eléneklésével vette kezdetét. Ezután iskolánknak, a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjainak verses irodalmi műsora következett.

Kárnics Borbála (10.b), Tamás Zoltán (11.a), Pahocsa Júlia (12.a), Markó Gergely (12.a) és Szabó Imre (12.a) tanulók szavalták el a magyar költők szebbnél szebb, elgondolkodtatóbbnál elgondolkodtatóbb költeményeit.

A verses műsor után Paál István elnök úr ünnepi gondolatai hangzottak el. Majd Velkey Péter a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális és Sport Osztályának vezetője mondott megemlékező ünnepi beszédet. Szónoklatában hosszasan méltatta Wass Albert életútját és munkásságát, valamint a tisztelt jelenlévőket az olvasás, a művelődés szeretetére buzdította. Az ünnepség koszorúzással és a Szózat eléneklésével fejeződött be.

Úgy vélem, méltó tisztelgés volt e megemlékezés a magyar költészet napján József Attila, Wass Albert és minden magyar költő költészete előtt.


Pahocsa Júlia 12.a

Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: