keresés a weboldalon

Mindszentys sikerek az angol-német nyelvi tanulmányi versenyen (Diákújság pályázat)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mindszentys sikerek az angol-német nyelvi tanulmányi versenyen (Diákújság pályázat)

2012 április 16 - hétfő
Izgalommal telve készülődtünk a sárvári megmérettetésre. Mielőtt elindulhattunk volna az angol-német versenyre, a portán meg kellett várnunk Hajni nénit, csak akkor mehettünk el az iskola elé, ahol pár perccel később megérkezett a buszunk.

A buszon sajnos nagyon kevés volt a hely, ezért alig tudtunk beférni mindannyian. Azért a végén mégis sikerült valahogy, ezután már mehettünk is Sárvárra. A buszon mellettem jobb oldalon Dani, a bal oldalamon pedig Kristóf ült. Egész úton beszélgettünk, majd amikor megérkeztünk, mindenki fáradtan kiszállt a járműből.
 
Aztán végigvezettek minket az iskolán, egészen az építmény mögötti kisebb ebédlőbe. Ott megmutatták a helyünket, és leültettek bennünket. Kis idővel azt követően, hogy megjöttünk, kiosztották a versenylapokat. El is kezdhettük a kitöltését, a feladatok egészen egyszerűek voltak. Az én asztalomnál csak egy ember ült. Amikor már mindenki befejezte az írást, beszedték a feladatlapokat.

Amíg mi elmentünk meglátogatni a sárvári kastélyt, addig a zsűri tagjai ellenőrizték a versenyfeladatok megoldásait. A kastély belülről nagyon tágas és szép volt. Az idegenvezető elmagyarázta, hogy mit ábrázolnak a festmények, és megmutatta a rejtett polcokat és fiókokat is. Ezek tetszettek a legjobban nekünk.
A látogatás után visszamentünk az ebédlőbe, táncos előadással készültek a vendéglátók. Amikor annak vége lett, elérkezett a várva várt pillanat, és kihirdették az eredményeket. Az osztálytársam, Kristóf második lett, a másik osztálytársam, Dani nem ért el helyezést, én pedig nagy örömömre az első helyen végeztem.

A nap befejezéseként megebédeltünk, és indultunk vissza az iskolába. Hazafelé jókedvűen beszélgettünk a verseny élményeiről és a szép sikereinkről.                

Lóránt Ákos 5.b
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

 

Tartalom megosztása: