keresés a weboldalon

Minigaléria a Peta kávézóban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Minigaléria a Peta kávézóban

2006 március 27 - hétfő
Felújított kávéházában minigalériát alakított ki, és az ünnepélyes megnyitóra várta barátait Petánovics Károly. A helyi képzőművészek közül Németh János, Fischer György, Béres János, Szabolcs Péter és Bedő Sándor egy-egy alkotását ajánlotta a jelenlévők figyelmébe Boncz Barnabás és dr. Gyimesi Endre polgármester.

Mindketten hangsúlyozták, kitűnő kezdeményezésnek tartják az ötletet, amelyhez „lélek, szív és szervezőerő kell”. Legyen a „Peta műintézet” találkozóhelye a művészeknek – hangzott el.

– Ebben a politikailag hajszolt világban úgy gondoltam, szüksége van a barátaimnak egy kis kikapcsolódásra, egy kis feszültségoldásra. Ezt megadja a képzőművészet és az, amikor a művészek leülnek egy kis beszélgetésre. Negyedévenként szeretnék újdonságokkal szolgálni, és közben is meghívni helyi alkotókat. Örülök, hogy Standi Dorottya, a zalaegerszegi zeneiskola növendéke, a Friss Antal, az országos gordonkaverseny különdíjasa elfogadta a meghívásomat, és ezt a mai estét színessé tette játékával – fogalmazott Petánovics Károly. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: