keresés a weboldalon

Miniszteri biztos (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Miniszteri biztos (Videó)

2016 október 12 - szerda
Vezető nélküli, úgynevezett autonóm járművek tesztelésére alkalmas pálya épül Zalaegerszegen 40 milliárd forintos beruházással. Májusban jelentette be ezt Orbán Viktor miniszterelnök. A megvalósítással kapcsolatos feladatok ellátásával Vigh László országgyűlési képviselőt bízta meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Minderről sajtótájékoztatón számoltak be a város és a megye vezetői.

A járműipari tesztpálya építésének felgyorsításáért, a gazdasági társsággal való kapcsolattartásért, uniós fejlesztési források bevonásáért, valamint az autonóm gépjárművekre vonatkozó jogszabályi háttér megteremtéséért felel miniszteri biztosként Vigh László. Megbízatása 2017. március 31-éig szól.

A tesztpálya létrehozását Zalaegerszeg önkormányzata is segíti. 7 milliárd forint értékben 250 hektár területet biztosít. További 3 milliárd forintból pedig elvégzik a terület közművesítését, fejlesztését, valamint ipari utakkal való ellátását – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Pál Attila, a megyegyűlés elnöke úgy fogalmazott: nagy lehetőséget kapott a tesztpályával Zala megye. Hogy tud-e élni vele, már a helyi vezetők felelőssége. Vigh László a megyei önkormányzattól és a kormányhivataltól is támogatást kért a beruházás mielőbbi befejezéséhez.

F.M./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: