keresés a weboldalon

Minőségi szakemberek – új képzéseket indított az egészségügyi főiskola (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Minőségi szakemberek – új képzéseket indított az egészségügyi főiskola (Videó)

2011 október 25 - kedd
Pszichiátriai szakápoló és sürgősségi szakápoló képzés indult a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központjában. A 8 millió forintos pályázati támogatással megvalósuló képzés célja, hogy Zalaegerszegen és a megyében is biztosítsa a jól képzett szakember utánpótlást. A képzésre a régió kórházi dolgozói jelentkezhettek.

Az Egészségügyi Főiskola zalaegerszegi képzési központja a munkaerő piaci igényeknek megfelelően választotta ki azokat a szakterületeket, amelyekre leginkább szükség van a helyi egészségügyi ellátórendszerben – tudtuk meg Csidei Iréntől a Zala Megyei Kórház és a PTE- ETK Zalaegerszegi Képzési központjának igazgatójától.

A képzés október 15-ével indult, a tegnapi előadáson többek között a hazánkban is alkalmazott a kanadai triázs rendszerről tartottak előadást a budapesti Szent Imre Kórház sürgősségi központjának szakemberei.

– A sürgősségi osztályoknak a triázs nővér a lelke, aki minden beteget megvizsgál és dönt a betegek sorsáról, ő határozza meg, hogy ki, mikor melyik orvoshoz kerüljön -mondta Kelemen Péter a budapesti Szent Imre Kórház ápolási egységvezetője.

Január elsejével megnyitja kapuit a Zala Megyei Kórház sürgősségi betegellátó osztálya. A képzésen öt zalaegerszegi szakápoló is részt vesz, akik később bekapcsolódnak a sürgősségi osztály szakmai munkájába.

A záróvizsgákat júniusban teszik le a hallgatók. Az egészségügyi főiskola célja, hogy jól képzett szakemberekkel tudja biztosítani a helyi egészségügyi ellátást.

DZsu/CS.M.

Tartalom megosztása: