keresés a weboldalon

Mire jut pénz?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mire jut pénz?

2007 február 12 - hétfő
Szerencsésnek érzem magam, mint a 4-es számú választókerület képviselője, mert a közelmúltban elfogadott költségvetésben vannak olyan tételek, melyek jelentős fejlesztéseket tesznek lehetővé a körzetemben – fogalmazott lapunknak Balaicz Zoltán. A képviselő arról számolt be, hogy a közeljövőben mire jut pénz, mire számíthatnak a városrészben lakók.

– Régóta rendezetlen a Batthyány utca északi része (bizonyos környéke). A Kölcsey utcai találkozásánál most beterveztünk négymillió forintot, hogy a sarkon található romos területet eltüntessük. Az igazi, a terület megszerzése lenne, ehhez 26 millió forint kellene. Tavalyról maradt 16 millió, év közben még hatmilliót kellene szerezni. Befejezésre vár a Kölcsey utca aszfaltozása, és ha sikerülne megszerezni az említett területet, akkor ott egy virágos, zöld parkot alakítanánk ki. Amennyiben nem sikerül ez az elképzelésünk, akkor a pénzt átcsoportosítjuk a rossz állapotban lévő Vágóhíd utca rendezésére.

Sor kerül ebben az évben a Balatoni út 3. számú ház és a Berzsenyi utcai házak közötti területen egy kisebb játszótér kialakítására – folytatja . – Mivel elkészültek a Kölcsey-gimnáziumnál a külső fedett buszvárók, így lehetőség nyílik a régi váró helyén az iskola számára egy (a gimnáziumi) tárolóhely kialakítására. Sportberuházás is várható: a leromlott állapotú súlyemelőterem felújítására 20 millió forint van félretéve, a ZTE súlyemelői olyan eredményeket érnek el, hogy igazán megérdemlik, hogy megfelelő színvonalú helyen legyenek az edzéseik. Ebből a pénzből talán a Vágóhíd utcára is juthat valamennyi. (Utca felújítására is juthat.)

A ferences templom és környéke két választókerülethez is tartozik, ezért a gondokat közösen a 3-as számú választókerület képviselőjével, Sándor Dénes Györggyel igyekeznek megoldani. A templomhoz tartozó Immaculata- szobor teljes helyreállítására 10 millió forintot szán a város önkormányzata.

– Elkészült tavaly a Sütő utca 2-4. számú épület, az idén folytatódik a Deák téri ingatlanok megvásárlása. A Sóháztól a Sütő utcai sarokig lebontásra kerülnek az épületek. A kivásárlásról a tárgyalások már megkezdődtek az ott lakókkal. A Kazinczy téren az Arany Bárány melletti elavult épületegyüttes is el lesz bontva, helyére 2008 nyarára egy ötszintes iroda- és üzletház épül. Remélem, hogy lesz megfelelő regionális oktatásfejlesztési pályázat. Ez azért fontos, mert ebben az esetben az önkormányzat pályázna a Zrínyi-gimnázium külső épületeinek felújítására. Ebben az évben is figyelünk a körzetben található Kis Utcai Bölcsődére és Óvodára, valamint a Dózsa-iskolára. A bölcsiben és az oviban festést, az iskolában a Városgazdálkodási Kft. közreműködésével fák és virágok elhelyezését tervezünk.

2007-ben megtörténhet a Jákum és a Budai Nagy Antal utcák sarkán lévő romos ingatlan kivásárlása és a helyén parkoló kialakítása.
Balaicz Zoltán beszámolt arról is, hogy többen is érdeklődtek, miért van még mindig a Stadion és Kis utca kereszteződése felbontva. Ennek oka, hogy a Kis utca része az európai uniós szennyvízfejlesztési projektnek. Megtörtént a szennyvízcsatorna kicserélése, de eközben kiderült, hogy cserére szorul a csapadékvíz-csatorna is. Ezt a munkát nem támogatja az unió, az önkormányzat finanszírozásával valósulhat csak meg. A közbeszerzési eljárás folyamatban van, semmi értelme nem lett volna a nyomvonalon aszfaltozni, majd újra bontani. Így viszont teljes pályás aszfaltozásra fog sor kerülni. Ugyancsak az érdeklődés középpontjában van az Ola utca állapota, amit szintén kifogásolnak. Ez az utca nem az önkormányzat kezelésében, hanem az Állami Közútkezelő tulajdonában van. A városban folytatódó európai uniós projekt érinti ezt az utcát, a szennyvízcsatorna cseréje várhatóan 2007-ben megkezdődik, a felújítás 2008-ban fejeződik be, ami aszfaltozást is jelent.

Tartalom megosztása: