keresés a weboldalon

MOBIL-kiállítás harmadszor (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

MOBIL-kiállítás harmadszor (Videó)

2019 április 30 - kedd
Harmadik alkalommal szervezik meg a MOBIL elnevezésű járműipari és logisztikai szakkiállítást és konferenciát. Idén már a Járműipari Tesztpálya ad otthont az eseménynek, melyen több újdonsággal is találkozhatnak az érdeklődők.

Május 20-án Orbán Viktor Miniszterelnök hivatalosan is átadja a tesztpálya első ütemét. Ezt követően a jövőbe mutató konferenciát és szakkiállítást már a Z fogadóépületben és környékén rendezik. Ennek lebonyolításában az Innovációs és Technológiai Minisztérium is partner – mondta Lukács Péter, az ITM kormánybiztosi koordinátora.

A tematika – mint minden évben -, a járműipar és a logisztika köré épül. Az országos szinten is ismert rendezvényen szó lesz az önvezető járművek és az 5G mobil hálózat teszteléséről, valamint a konténerterminál kiépítéséről – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

A szervezők sok újdonsággal készülnek. Az ország több pontjáról érkező szakemberek mellett a lakosok is bepillanthatnak a jövő fejlesztéseibe – árulta el Kovács Károly szervező.

Idén több, mint 30 féle autót tesztelhetnek. Az ingyenes családi programok gyermekek és felnőttek számára egyaránt kikapcsolódást nyújtanak. Ezekre május 24-én és 25-én térítésmentes buszjáratokat indítanak a Kovács Károly térről.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: