keresés a weboldalon

Mobilitás 2014. Zalaegerszeg (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mobilitás 2014. Zalaegerszeg (Videó)

2014 szeptember 17 - szerda
Elkezdődött az Európai Mobilitási Hét, amelyhez Zalaegerszeg is csatlakozott. A kezdeményezés célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a környezetbarát közlekedésre. A hétvégén rendezik az „E-VIA 2014 – határon átnyúló elektromos autók versenyét”, amelynek egyik állomása idén Zalaegerszeg lesz. A programhoz kapcsolódóan a Technológiai Centrum járműipari szakmai konferenciát szervez, a Zalaegerszegi Autósport Egyesület pedig kétnapos rendezvényt tart a balesetmentes közlekedés jegyében.

A rendezvény a környezetbarát közlekedésre szeretné ráirányítani a figyelmet. Az is cél, hogy megmutassák: az elektromotorok és az elektromos autók a vidéki városok útjaira is alkalmasak. A programot 2012-ben rendezték meg először. Idén 33 elektromos meghajtású jármű vesz részt a túrán.

A leghatékonyabb és a legkreatívabb részvevőket jutalmazzák majd – mondta el Róka Bernadett, a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársa és a projekt menedzsere.


A térségben számos olyan vállalkozás van, amely a járműipar területén dolgozik.  Az elektromos autók versenye kapcsán a Technológiai Centrum szakmai konferenciát szervez pénteken, amelyre műszaki képzésben tanuló hallgatókat és szakközépiskolai diákot is várnak – mondta el Dr. Háry András, a Technológiai Centrum vezetője.


Zalaegerszeg Ökováros programjában eddig elsősorban a környezetbarát közösségi közlekedésre koncentráltak. Most bárki megtapasztalhatja, milyen előnyei vannak például az elektromos autóknak.
A sajtótájékoztatón Doszpoth Attila alpolgármester hangsúlyozta, a hétvégi rendezvények bekapcsolódnak a zalaegerszegi ökováros programba.


A Zalaegerszegi Autósport Egyesület egy napot a balesetmentes közlekedésre fordít, amelyen többek között motoros felvonulás és versenyautós bemutató is lesz. A gépjárművezetőknek pedig lehetőségük lesz autójuk ingyenes állapotfelmérésére. Répási Róbert az egyesület elnöke a sajtótájékoztatón ismertette, milyen programokkal várják az érdeklődőket.


Az elektromos autók versenye pénteken Ausztriából indul. Zalaegerszegre este hat óra körül érkeznek.

V. D./T. S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: