keresés a weboldalon

Mobilitási hét várja a zalaegerszegieket (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mobilitási hét várja a zalaegerszegieket (Videó)

2018 szeptember 18 - kedd
Idén is megszervezik az Európai Mobilitási Hetet és Autómentes Napot, melyhez Zalaegerszeg is csatlakozott. A fenntartható városi közlekedést népszerűsítő megyeszékhelyi programok már vasárnap elkezdődtek, s szeptember 22-ig tartanak.

Az európai rendezvénysorozat – 2002-es indulása óta – egyre több emberhez juttatja el a környezetbarát közlekedés üzenetét. Zalaegerszeg önkormányzata folyamatosan dolgozik az ilyen jellegű beruházásokon. A Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból például kerékpárutakat építenek – mondta dr. Vadvári Tibor alpolgármester, majd hozzátette:

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok környezettudatos nevelésére. Programjaikkal több, mint 1000 gyermeket szeretnének elérni – tájékoztatott Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője.

A hagyományokhoz híven idén is lesz bringás reggeli. A kétkeréken közlekedők szeptember 20- án, csütörtökön reggel 6-tól délelőtt 9-ig a Dísz téren találkozhatnak az önkéntesekkel. A mobilitási hét csúcspontja szeptember 22-én, szombaton lesz. A részletekről Karmacsi Bernadett, a Zala ZONE Járműipari Tesztpálya kommunikációs- és marketing koordinátora számolt be.

Ezen a napon a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok előtti téren az érdeklődők alternatív, hagyományos és önvezető járművekkel is megismerkedhetnek. A színpadon pedig a legújabb innovatív fejlesztéseket mutatják be.

V.D./P.V.B.

Tartalom megosztása: