keresés a weboldalon

Modern körülmények (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Modern körülmények (Videó)

2020 február 14 - péntek
Forgalomba állította a MÁV az úgynevezett IC+ kocsit a Budapest és Zalaegerszeg között közlekedő Göcsej Intercity járatán. A magyar gyártmányú vagonokat 2019 augusztusában kezdték összeszerelni Szolnokon. Az új generációs járművekből első körben hetven készült.

Modern körülmények fogadják mostantól azokat, akik jegyet váltanak a vasúttársaság legújabb szerelvényére. Jó hír az utazóknak, hogy a kényelem mellett – egy néhány héttel ezelőtt bejelentett fejlesztésnek köszönhetően – sokkal hamarabb érhetik el úticéljukat.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A tájékozódást például hasznos információkat közvetítő digitális táblák segítik. Ezen kívül több olyan felszereléssel látták el, melyek biztosítják a kulturált időtöltést.

dr. Kormányos László – szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettes, MÁV-Start Zrt.:

Zalaegerszeg meghatározó közlekedési csomóponttá fog válni – hangsúlyozta Vigh László. Ezt – a térség országgyűlési képviselője szerint – a vasúthoz illetve a tesztpályához kapcsolódó beruházások is garantálják.

Vigh László – országgyűlési képviselő:

Amennyiben a szükséges források rendelkezésre állnak, a következő években 250 hasonló IC+ kocsi gyártása kezdődhet el. A MÁV célja, hogy 5-6 éven belül a teljes intercity hálózatot ilyen szerelvényekkel lássa el.

K.Zs./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: