keresés a weboldalon

Modern város lesz (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Modern város lesz (Videó)

2018 március 08 - csütörtök
Meghatározó fejlesztések várhatók Zalaegerszegen 2022-ig, a Modern Városok Program keretében. Erről Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter számolt be szerdai sajtótájékoztatóján. Az eseményen kiderült: a megyeszékhelyet érintő szerződés új elemekkel bővült.

Orbán Viktor miniszterelnök és Balaicz Zoltán polgármester 2015. áprilisában írta alá a program Zalaegerszegre vonatkozó dokumentumát. A kormányfő ebben egyebek mellett kétszer kétsávos gyorsforgalmi utat, Mindszenty-emlékközpontot és fedett uszodát ígért a városnak. Tervben volt egy intermodális, vagyis egy olyan csomópont kiépítése, ahol egy helyszínen lett volna elérhető a vasút- és autóbuszpályaudvar. Ez az elképzelés azonban időközben módosult.

Kósa Lajos – megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter:

A közlekedési fejlesztéseken túl az önkormányzat vezetői további javaslatokat tettek a miniszternek. Ezek közül kiemelkedik egy jelentős sportberuházás.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A térség országgyűlési képviselője a Hevesi Sándor Színház megújítását indítványozta. A fennállása 35. évét ünneplő intézményben teljeskörű rekonstrukció kezdődhet.

Vigh László – országgyűlési képviselő:

A kormány a Modern Városok Programban mintegy 3500 milliárd forintot biztosít a 23 megyei jogú városnak. Zalaegerszeg ebből több mint 200 milliárd forintot költhet.

K.Zs./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: