keresés a weboldalon

Most az első félidő volt a miénk

Zalaegerszeg címer
Hírek

Most az első félidő volt a miénk

2009 január 07 - szerda
Zalakerámia ZTE – Marso Vagép Nyíregyháza 89-74 (30-17, 26-20, 18-18, 15-19) Zalaegerszeg, 800 néző. NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. V: Forrai, Farkas, Szabó.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (10), Watson (23/3), Kámán (14/6), Jones (12/3), S. Helbich (5) Csere: Gáspár (12/6), Trepák (7/3), Simon L. (2), Tóth Á. (4), Baki, Stárics, Bödör. Vezetőedző: Völgyi Péter.

Marso Vagép Nyíregyháza: Szavics (9), Booker (25/9), Wehner, Sitku (6), Z. Helbich (17). Csere: Vujacsics (6), Farkas A. (11/3), Siska. Vezetőedző: Zorán Kmézics.

A mérkőzés elején pár percig fej-fej mellett haladt a két csapat. Aztán a hazaiaknak összeállt a védekezése és már az 5. percben 15-6-ra vezettek. Ezt követően állandósult a 10 pont körüli különbség. A második játékrészt szintén az egerszegiek kezdték jobban, nött is az előnyük, a 14. perben már 37-22-re vezettek. Ezután a hazaiaknál egy kis visszaesés következett be, de aztán ismét összekapták magukat és közel 20 pontos előnnyel vonulhattak pihenőre.

A nagyszünetet követően a hazaiak mintha az öltözőben maradtak volna, a vendégek a 25. percben 9 pontra csökkentették hátrányukat. A negyed vége azonban ismét a az egerszegieké volt, újra 19 pontra tornászták fel előnyüket. Az utolsó játékrészben a Zalakerámia ZTE már pályára küldte a kevesebbet játszó játékosait is, így a nyírségiek valamennyire csökkentették hátrányukat, azonban annyi erő azonban már nem volt bennük, hogy szorossá tegyék a találkozót. A hazaiak ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek az egyénileg jó erőkből álló vendégek ellen.

Vélemények:

Patonay Imre szaktanácsadó: – Veszélyes ellenfél a Nyíregyháza, ezért nem lehetett egy pillanatig sem kiengednünk. A kaposvári, első idegenbeli sikerünket követően nem volt könnyű felpörgetni a csapatot. Nagyon örülök, hogy ilyen különbséggel tudtunk nyerni.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE válogatott bedobója: – Jól kezdtük a mérkőzést, ami engem is meglepett, mivel ez idáig nem volt jellemző ránk. Főleg első félidei jó játékunknak köszönhetjük sikerünket. A harmadik negyedben nem koncentráltunk eléggé, de szerencsére gyorsan sikerült visszatalálni a helyes útra.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: