keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Most már három dimenzióban láthatják a kisbabákat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Most már három dimenzióban láthatják a kisbabákat

2004 december 16 - csütörtök
Karácsony előtt újabb nagyértékű eszközzel gyarapodott a Zala Megyei Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya. A korszerű, közel 47 millió forint értékű készülék beszerzését a megye és a város 15-15 millió forinttal támogatta, a fennmaradó összeget a kórház saját erőforrásaiból biztosította.

Az ünnepi átadáson dr. Csidei Irén főigazgató, dr. Hetényi Ferenc osztályvezető főorvos és dr. Kovács Lajos főorvos köszönte meg a megyének és a városnak az új készüléket. A csúcskategóriás színes Doppleres ultranhang-diagnosztikai készülékkel a hagyományos képalkotási üzemmódon kívül három és négydimenziós vizsgálatokat is végezhetnek. A kiváló felbontáson túl az automatizált funkciónak köszönhetően precíz és pontos eredmény adható, valamint a vizsgálati idő is lerövidül. Az egyedülálló sík TFT monitor egyedi speciális fejlesztés, amely a napi több órás munka során sem terheli a szemet, minden irányban szabadon állítható, így a páciens felé is könnyedén fordítható. Az ultrahang készülék nőgyógyászati, terhességi, szűrő- és diagnosztikai célokra és anyagvételi beavatkozásokra használható, s nagyobb biztonsággal és hatékonysággal lehet a fejlődési rendellenességeket időben felismerni. Mivel a Zala Megyei Kórházban Genetikai Centrum is működik, a más kórházakban kiszűrt esetek felülvizsgálata is itt történik.
A megyei kórház egyébként évente több mint nyolcezer szűrő és diagnosztikai vizsgálatot végez, így mind az elhasználódás, mind a biztonságos üzemelés miatt vált időszerűvé a tízéves ultrahang készülék lecserélése.

Tartalom megosztása: