keresés a weboldalon

Mozdulj Egerszeg! – a küzdősportok jegyében

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mozdulj Egerszeg! – a küzdősportok jegyében

2010 február 12 - péntek
A zalaegerszegi önkormányzat „Mozdulj Egerszeg!” programsorozatának részeként több éve már a kisgyermekeket is megszólítják a mozgás jegyében egy városi szintű közös rendezvény erejéig. A sportcsarnokban otthonra lelt együttléten az idén 15 intézmény óvodás és iskolás csoportjai vettek részt. A rendezők pedig változtatva a korábbi évek gyakorlatán, ezúttal a sport egy területét, konkrétan a küzdősportokat helyezték a fókuszba.

– A mai, erőszaktól fertőzött világban az agresszió levezetésnek, az önfegyelem megtanulásának, a konfliktusok becsületes módon való kezelésének módjait tanítják meg a harcművészeti és küzdősportok. Ezekből láthatnak bemutatót a kicsik, illetve ki is próbálhatják azokat.

Remélhetőleg akad köztük néhány gyerek, aki kedvet kap ahhoz, hogy ezek valamelyikével később komolyabban is foglalkozzon – mondta Szebeny Péter sportügyi szakreferens, hozzátéve ez a fajta mozgás is segíti a klasszikus értelemben vett tanulási folyamatokat, javítja a koncentrációs készséget.

A napot a Dózsa-iskola mazsorett csoportjának felvonulása nyitotta, majd a megjelenteket dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntötte, a sport testi – lelki jótékony hatását méltatva. Majd a Griff Bábszínház mutatott be egy kétszemélyes darabot.

Aztán következett az aikido, birkózó, dzsúdó és karate bemutató. Kicsit döcögve indult a sportos rész, nehezen találták a helyüket a kicsik, de végül jó kis birok kerekedett a dologból.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: