keresés a weboldalon

Mozi volt, most kőhalom

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mozi volt, most kőhalom

2010 március 23 - kedd
Két évtizeddel ezelőtt még a város nyári kulturális életében helye volt a kertvárosi szabadtéri mozinak. Aztán sokáig kihasználatlanul omladozottak a széksorok, mállott mindinkább a beton aljzat. A szomorú látvány azonban már a múlt. Március 20-án elkezdték a Liszt-iskola udvarán lévő szabadtéri színpad felújítási munkálatait. Ha minden a tervek szerint halad, az évzárót már itt rendezheti meg az iskola, nyáron pedig kellemes programokra térhetnek majd be a városlakók.

– A szülők segítségével fogtunk neki a felújításnak, mely az iskolának és a városnak is a javára válik majd – mondta Winklerné Fehér Lívia tagintézmény vezető. Hozzátette, az alapítványi bál teljes bevétele mellett a városrészi képviselők és a város támogatását is élvezi az ötlet.

A megvalósításban szóra érdemes a kétkezi munka is. A régi beton elbontását ugyanis társadalmi munkában vállalták, melyben a szülők, pedagógusok, hozzátartozók és a képviselők is kivették részüket. Aztán jönnek majd a szakmunkások, hogy újra betonozzanak, új ülőkéket, faburkolatú színpadot, új vetítővásznat készítsenek.

– Elsősorban a saját rendezvényeinknek szeretnénk itt helyet találni, de a Kertváros és a város számára is szervezünk programokat, találkozókat. Erre nézve van már néhány elképzelés az idei nyárra is – tette hozzá az igazgatónő.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: