keresés a weboldalon

Műfüves sportpálya a Petőfi iskolában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Műfüves sportpálya a Petőfi iskolában (Videó)

2012 április 05 - csütörtök
Szerdán délelőtt átadták a Petőfi iskola új műfüves sportpályáját. Eddig balesetveszélyes, elhasználódott aszfaltos pályát használtak a gyerekek. A beruházás mintegy 16 millió forintba került – és már nagyon várták az idén 40 éve sporttagozatos iskolában.

– Amióta négy évtizeddel ezelőtt megkezdődött is a sport-oktatás, a Petőfi iskola a város egyik legfontosabb utánpótlás-nevelő bázisa, ezért is tartjuk fontosnak, hogy végre elkészült ez a korszerű pálya – mondta a zalaegerszeg.hu-nak Gyutai Csaba polgármester. Kitért arra is, hogy a város iskoláiban az utóbbi időben sokat javultak a sportolási lehetőségek, hiszen több intézményben is van már műfüves pálya. További javulást hozhat, hogy az önkormányzat több hasonló új pálya megépítésére pályázik. Lesz köztük óvodásokra „méretezett” is, és tervezik azt is, hogy több városrészben grundokat alakítanak ki, amelyek szintén műfüves borítást kapnak.

A Petőfi iskola igazgatója, Makovecz Tamás úgy fogalmazott: azzal, hogy a balesetveszélyes aszfaltos pálya helyett műfüvön sportolhatnak a diákok, felpezsdülhet az iskola élete. Az avatóünnepség előtt már meg is tartották az első házi bajnokságot.

A Petőfi iskola új műfüves pályája a tervek más iskolák és sportegyesületek előtt is nyitva áll majd.

yr/T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: