keresés a weboldalon

Múlt és jelen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Múlt és jelen (Videó)

2017 május 18 - csütörtök
Több településrész is csatlakozott Zalaegerszeg első írásos említésének 770. évfordulójának megünnepléséhez. Egerszegi emlék – a Kertváros régen és most címmel kiállítás nyílt az Apáczai Művelődési Központ könyvtárában. Az összeállítás június 19-ig tekinthető meg.

A tárlaton 60 év elevenedik meg képeken, újságcikkekben és írásos dokumentumokban. Mostanában több történelmi esemény kerek évfordulóját ünnepli a megyeszékhely. Ezek közé tartozik a Kertvárosi jubileum – fogalmazott a megnyitón Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója. Mint rámutatott, a városrész megérdemli, hogy bekerüljön Zalaegerszeg krónikájába.

Az 50-es évek elejétől erőteljes iparosítás kezdődött, ami ugrásszerű fejlődésnek indította Zalaegerszeget. Ennek hatására 600 építési telket alakítottak ki. Tolvaj Márta alpolgármester szerint a rohamos fejlődésnek köszönhetően a Kertváros az egyik legnagyobb településrész lett.

Tolvaj Márta jelezte: a fejlesztéseknek még nincs vége. A következő lépés az alsóerdei szabadidős és rekreációs központ kiépítése lesz, ami még vonzóbbá teheti ezt a környéket.

Gy.A./Cs.M.

 

Tartalom megosztása: