keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Munkahely után kutatva

Zalaegerszeg címer
Hírek

Munkahely után kutatva

2005 április 14 - csütörtök
A Zala Megyei Munkaügyi Központ Zalaegerszegi Kirendeltsége szervezett állásbörzét a Gönczi Ferenc ÁMK-ban, ahol az érdeklődők személyesen találkozhattak az állásajánlatokat kínáló munkáltatókkal, de információt gyűjthettek a munkaügyi központ szolgáltatásairól, valamint a különböző támogatási formákról.

Ezúttal 48 cég és vállalkozás képviseltette magát és összesen 479 állásajánlat között válogathattak az érdeklődök. A korábbi esztendőkhöz hasonlóan most is a fizikai tevékenységhez kapcsolódó álláskínálatok voltak túlsúlyban, hiszen a 114 szellemi munkalehetőség mellett, 365 fizikai munkát igénylő állást hirdettek meg a börzén. Leginkább képzett szakmunkások iránt volt kereslet, a munkáltatók legnagyobb része a gépipar, az építőipar, valamint a kereskedelem és a vendéglátás területére szeretett volna munkaerőt „toborozni”.

Zalaegerszegen az utóbbi időben sokan vesztették el állásukat a Flextronicsnál és a Zalahúsnál, s ezek az emberek szinte valamennyien jelen voltak a börzén. Ez is jól bizonyítja, hogy ők is minél előbb szeretnének újra munkába állni, de közülök erre a legnagyobb esélye azoknak van, akik rendelkeznek valamilyen szakképzettséggel. Jelenleg Zalaegerszegen 4024 regisztrált munkanélkülit tartanak számon, de ez az adat a további várható leépítések miatt tovább emelkedhet.

A rendezvényen egyébként valamennyi korosztály képviseltette magát, így találkozhattunk pályakezdő fiatalokkal és 50 év körüli hölgyekkel és férfiakkal is. A munkahelyekeresés szempontjából a legnehezebb helyzetben az 50 év feletti korosztály van, ugyanis számukra roppant kevés állást kínálnak a munkáltatók.

Tartalom megosztása: