keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Munkahelyet teremtő, milliárdos beruházások

Zalaegerszeg címer
Hírek

Munkahelyet teremtő, milliárdos beruházások

2005 február 28 - hétfő
Zalaegerszeg fejlődését meghatározó, a következő két évben elkészülő milliárdos beruházásokról döntött múlt heti ülésén a városi közgyűlés. Elfogadta a zalaegerszegi aquapark és gébárti létesítmény fejlesztésére megalkotott együttműködési megállapodást.

Zalaegerszeg fejlődését meghatározó, a következő két évben elkészülő milliárdos beruházásokról döntött múlt heti ülésén a városi közgyűlés. Elfogadta a zalaegerszegi aquapark és gébárti létesítmény fejlesztésére megalkotott együttműködési megállapodást. Ennek értelmében várhatóan 2006 október 1-jéig a Gébárti Szabadidőközpont területén elkészül a 600 fő befogadására alkalmas fedett termálfürdő, 2007 április 30-ig pedig felépül a 100 lakóegységű, a tervek szerint négycsillagos szállodakomplexum. A beruházás mintegy 2,5 milliárd forintba kerül, a fejlesztési forrásokat a célok megvalósításához az Aquaplus Kft. és az általa vezetett konzorcium biztosítja. Mint a közgyűlést követő sajtótájékoztatón dr. Gyimesi Endre polgármester elmondta, a beruházás nem kerül s városnak külön pénzébe, ugyanakkor fontos kérdésnek tartják, hogy a zalaegerszegiek kedvezményes áron kapják a belépőjegyet az új fürdőben. A kedvezmény mértéke a mindenkori teljes árú felnőtt belépőjegyek árához viszonyítva az egerszegi felnőttek esetében 34 százalék, a nyugdíjasok és a 14 év alatti gyermekeknél pedig 55 százalék. A polgármester még hozzátette: a beruházás több mint száz munkahelyet teremt. Örvendetes az is, hogy a jelenlegi terveken túl, újabb szállodaépítésről is tárgyalnak külföldi befektetővel.

Kétszintes üzletház épül a Zsinagóga melletti parkoló helyén. A területet 2001-ben adta el a város budapesti befektetőknek, akik többszintes szállodát szerettek volna építeni, de a terv csupán terv maradt. Az önkormányzat a területet nem vásárolta vissza, a befektetők pedig továbbadták. Az új tulajdonos zalai vállalkozói csoport, az Integrál-M-Invest Kft. A tervek szerint élelmiszerüzlet, ruhabolt, két shop és egy pénzintézet kapna helyet az üzletházban, valamint egy rendezvényterem és kávézó terasszal, az első emeleten. A területen nem lesz kevesebb a parkoló, mivel a felszíni parkolók mellett 30 parkolóhelyet is kialakítanak mélygarázs formájában. Az önkormányzat pozitívként értékeli, hogy a tulajdonosok kialakítanak egy reprezentatív, mozgássérültek által akadálymentesen látogatható konferenciatermet, amit a várossal közösen működtetnének.

x x x

A közgyűlés utáni sajtótájékoztatón elhangzott még: központi igazgatás alá kerültek a város sportlétesítményei, ez a terület levált a Városfejlesztő Rt-ről. Az önkormányzat létrehozta az Egerszegi Stadion Vagyonkezelő és Sportszolgáltató Kft.-t, melynek ügyvezetője 2005 december 31-ig Fenyvesi László.  
Gyutai Csaba alpolgármester a Zalaegerszegért Polgárőr Egyesületek Társulásának munkáját dicsérte és köszönte meg. Mint elmondta, a több mint 500 önkéntes 36 ezer órányi szolgálatot teljesített és ezzel hozzájárult a közbiztonság erősítéséhez. Dr. Kovács Gábor jegyző szólt arról, hogy a polgármesteri hivatalban a takarítási feladatokat április 1-jétől vállalkozásba adják, de a munkatársakat tovább foglalkoztatja a vállalkozó. Tíz új utcanévről is döntött a közgyűlés. Ez azért is érdemel szót, hangzott el, mert több évtized után, az utóbbi tíz évben jött létre a legtöbb új utca Zalaegerszegen.

Tartalom megosztása: