keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Műszaki állásbörze és pályaválasztási fórum Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Műszaki állásbörze és pályaválasztási fórum Zalaegerszegen

2011 december 29 - csütörtök
Első alkalommal szerveztek műszaki állásbörzét és pályaválasztási fórumot szerdán Zalaegerszegen. A rendezvényre meghívást kapott valamennyi olyan zalaegerszegi – állandó lakos – fiatal, aki bárhol az országban műszaki-mérnöki pályán tanul. Várták továbbá azokat is, akik jelenleg a Nyugat-magyarországi Egyetem Zalaegerszegi Gépészeti és Mechatronikai Intézetében készülnek a pályaválasztásra. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a rendezvénynek helyet adó Városi Hangverseny- és Kiállítóterem megtelt az érdeklődőkkel.

– Leendő állásajánlatokat várunk, s szeretnénk képet kapni arról, hogy hol lehet később elhelyezkedni- mondta Reizer Eszter.

– Elsősorban informálódni szeretnék. Remélem, hogy megtalálom azt a helyet, ahol el tudom tölteni a kötelező szakmai gyakorlatomat, s meg tudom írni a szakdolgozatomat. Bízom abban, hogy ott el is tudok helyezkedni- árulta el Kámán Péter.

– Információt szeretnék a cégekről, s ezzel együtt az álláslehetőségeket is fel akarom kutatni- mesélte Sághegyi Ramóna.

Ezek azok az elvárások, melyeket a zalaegerszegi műszaki főiskolán tanuló hallgatók a számukra rendezett állásbörzével kapcsolatban megfogalmaztak. Megfogalmazta azonban elvárásait a város önkormányzatának vezetése is. Ennek lényege azon túl, hogy a fiatalokat munkalehetőséghez segítse, az itt keletkezett szellemi tőkét ne engedje ki a kezéből, s azt a megyeszékhely gazdasági fejlődésének javára fordítsa. Balaicz Zoltán alpolgármester szerint azonban a rendezvénynek több más üzenete is van.

– Az egyik fő üzenet az, hogy fontosak számunkra a fiatalok, a másik pedig, hogy az egyetemmel és az önkormányzattal szorosan együttműködve kell azon dolgoznunk, hogy ezek a fiatalok lássák be: van értelme hazajönni, itthon elhelyezkedni, s itt letelepedni- hangsúlyozta Balaicz Zoltán alpolgármester.

Ezt a szándékot a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány is támogatja, illetve különböző programokkal kiegészíti. Köztük olyannal, amely határon átnyúló.

– Indul egy szlovén-magyar projektünk, ahol egy életpálya modellt próbálunk a fiatalok számára kialakítani ösztöndíj rendszerrel. Ezt a szlovén partnerekkel közösen tesszük. Hozunk egy mérnök-színházi előadást is Zalaegerszegre, mellyel a mérnöki pályát kívánjuk népszerűsíteni- fogalmazott Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője.

VN

Tartalom megosztása: