keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Művészeti ösztöndíjpályázat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Művészeti ösztöndíjpályázat

2007 szeptember 21 - péntek
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Kulturális és Idegenforgalmi Bizottsága művészeti ösztöndíjpályázatot hirdet a városban élő pályakezdő és kiemelkedő művészeti tevékenységet folytató művészek támogatása, a város alkotóművészeinek a városhoz kötését segítő támogatás biztosítása, kiemelkedő művészeti értékű alkotások, művek létrejöttének elősegítése céljából pályakezdő és alkotó művészek, azok non-profit közösségeinek számára.

Támogatottak köre:

zalaegerszegi lakóhellyel vagy székhellyel rendelkező és a képző- és iparművészet, a népművészet, az előadó művészet, valamint az irodalom területén tevékenykedő alkotók.

Az ösztöndíj mértéke, időtartama: az ösztöndíj évente egyszer, legfeljebb három egymást követő évben nyerhető el. Az ösztöndíj adható havonta folyósított támogatásként évente maximum 10 hónapra, évente összesen legfeljebb 100.000 Ft összegben, valamint adható egyszeri egyösszegű támogatásként évente legfeljebb 300.000 Ft összegben.

Pályázati eljárás: a pályázatot 2007. október 31-ig kell benyújtani Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Kulturális és Idegenforgalmi Bizottságához (Zalaegerszeg, Kossuth u. 17-19. 4.em. 423-as iroda / Tel: 502-188, 190).

Adatlap ezen a címen kérhető, illetve letölthető a Zalaegerszeg város hivatalos portáljának Kultúra rovatából.

A pályázathoz csatolni kell:

a) rövid szakmai önéletrajzot,
b) a támogatás igénylésének rövid indoklását, munkatámogatás esetén a megvalósítás részletes költségvetését és a befejezés várható időpontját, a kért támogatás összegét,
c) három szakmai ajánlást, referenciát, amelyből megítélhető a pályázó szakmai munkája,
d) tanuló esetén a tanulói, illetve hallgatói jogviszony fennállását tanúsító iskolalátogatási igazolást.

A pályázatokat a Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény szabályai alapján minden év november 20-ig bírálja el és a pályázati dokumentációk szakmai értékelése alapján dönt a nyertes pályázatokról, illetve a megítélt ösztöndíj mértékéről és időtartamáról. Ösztöndíjat a bizottság minden évben a költségvetésben biztosított keretösszeg erejéig állapíthat meg. Az egyösszegű ösztöndíj folyósítása a döntést követő hónapban történik.

A havonta folyósított ösztöndíjat a Polgármesteri Hivatal a döntést követő hónaptól kezdődően havonta minden hónap 15. napjáig utalja az ösztöndíjat elnyert pályázó részére. Az ösztöndíj kifizetése a mindenkor hatályos személyi jövedelemadóról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően történik.

Beszámolási kötelezettség:

Az ösztöndíjat elnyert személynek vagy non-profit közösségnek a támogatott tevékenység vonatkozásában beszámolási kötelezettsége keletkezik, amelynek határideje a támogatott munka befejezését, illetve az ösztöndíj folyósításának befejezését követő 30 nap. A beszámolót a Kulturális és Idegenforgalmi Bizottsághoz kell benyújtani.

Az ösztöndíjas a szakmai beszámoló keretében írásban, részletesen köteles számot adni az általa végzett támogatott tevékenységről, be kell mutatnia annak eredményét. Munkatámogatás esetén az ösztöndíjat elnyert személy köteles becsatolni a támogatott tevékenységgel kapcsolatosan felmerült költségeket igazoló számlák, bizonylatok másolati példányát is.

Az ösztöndíjra jogosulatlanná válik, aki beszámolási kötelezettségének az előírtak szerint határidőben nem tesz eleget. Ebben az esetben a Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság indokolással ellátott határozatban intézkedik a jogtalanul felvett ösztöndíj jegybanki alapkamattal növelt összegének visszafizetéséről.

Tartalom megosztása: