keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Művészeti Zeg-Zug

Zalaegerszeg címer
Hírek

Művészeti Zeg-Zug

2005 március 01 - kedd
Márciustól bővül az Ady-mozi kínálata, a kettes teremben újjáalakuló filmklub havonta várja majd a művészfilmek kedvelőit egy jó mozizásra és egy kötetlen beszélgetésre.

Dezsőné Kondor Anita, az Art-mozit működtető Városi Hangverseny- és Kiállítóterem igazgatója elmondta, hogy március 2-án este fél hatkor alakul meg hivatalosan a Zeg-Zug Filmklub, melyet dr. Gyimesi Endre polgármester nyit meg. Ezt követően a Sorstalanság című filmet láthatják  – a nagy érdeklődésre való tekintettel – a nagyteremben, utána pedig sor kerül az első filmklubos beszélgetésre. A találkozón részt vesz Pápes Éva filmkritikus, Bereményi Géza író, Németh László levéltáros és Péntek Imre költő, a Pannon Tükör főszerkesztője. A kezdeményezők szeretnék, ha minden hónapban új és elsősorban magyar film kerülne vetítésre, s ha minél többen csatlakoznának az art-mozit kedvelők köréhez.
Kondor Anita elmondta, hogy a Zeg-Zug mellett a kettes terem megtartja korábbi művészmozi jellegét is. A filmklubbal párhuzamosan továbbra is heti rendszerességgel mutatnak be főleg európai alkotásokat, a nagyterem pedig ezután is az aktuális nagyjátékfilmeknek ad otthont.
A mozi további sorsával kapcsolatban Gyutai Csaba alpolgármester úgy tájékoztatott, hogy a felröppent hírekkel ellentétben kizárólag kulturális célú hasznosítás jöhet szóba. Az önkormányzat szeretné például a régóta üresen álló hármas termet új funkcióval ellátni, adottságait méltó módon kihasználni.

Tartalom megosztása: