keresés a weboldalon

Múzeumok Éjszakája

Zalaegerszeg címer
Hírek

Múzeumok Éjszakája

2013 június 24 - hétfő
A Göcseji Múzeum is csatlakozott az országos Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. Az éjszakai látogatókat új tárlatokkal, magángyűjtők ritkaságaival és számos programmal várták a szervezők.

Este 6 órakor nyitotta meg kapuit a Göcseji Múzeum. A gyerekeket interaktív játékos programokkal várták a múzeumpedagógusok. Az udvaron még régészeti ásatásokat is végezhettek a kicsik.

A nagyobbak felülhettek egy 1817-es szabadalom alapján, fából készített ősbiciklire is. A múzeum direkt erre az alkalomra készítette a különleges járművet. A legnagyobb élményt azonban, korosztálytól függetlenül a rabszállító autó kipróbálása jelentette.

Emellett látványtári bemutatók és magángyűjtők kiállításai várták az érdeklődőket. Az egyik gyűjtemény a 70-es évekbe kalauzolta az éjszakai látogatókat. Korabeli filmek, járművek, ruhák és plakátok idéztek retro hangulatot. A múzeumpedagógusok azon voltak, hogy az átlagosnál lazább, oldottabb hangulatot teremtsenek.

Idén újdonságnak számított a látványtári tárgybematató. A múzeum szakemberei most olyan tárgyakat is elővettek, amelyek korábban nem voltak láthatóak. A látványtárakat a jövőben bárki ingyen megtekintheti.

DZsu

Tartalom megosztása: