keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

„Muzsikás” reggel

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Muzsikás” reggel

2015 április 16 - csütörtök
Elérkeztünk az Ifjúsági Hangversenysorozat idei utolsó állomásához. Nagy izgalommal vártuk az előadást, hiszen országosan ismert előadók látogattak el a Keresztury VMK színpadára. Sőt, a Muzsikás együttes határainkon túl is ismert és elismert.

Immár 35 éve működő nemzetközi hírű, Kossuth- és Liszt-díjas népzenei együttes a Muzsikás. Egyaránt fellépnek folk-, nép- és világzenei eseményeken, de nem idegen tőlük az alternatív zene, a jazz, a kelta- vagy éppen a zsidó zene sem. A világ legnevesebb koncerttermeiben léptek fel, mint a Royal Festival Hall, a Royal Albert Hall, a Théatre de la Ville, a Santa Cecilia Akadémia vagy a Carnegie Hall. Zenéjük a hagyományos népzenét és a 20. századi magyar komolyzenét ötvözi.

Az együttes tagjai: Sipos Mihály (hegedű, citera, ének), Porteleki László (hegedű, koboz, tambura, ének), Éri Péter (brácsa, kontra, mandolin, furulyák, ének), Hamar Dániel (bőgő, gordon, dob, ének).

A hangversenyen új hangszereket is megismertünk. Mindannyian most láttunk és hallottunk először élőben hosszúfurulyát és tamburát.

A koncert vége igazi csemegét tartogatott: mi is részesei lehettünk egy valódi lakodalmas csujjogatásnak.

Supák Dominik Patrik 8.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: