keresés a weboldalon

Muzsikával készültek az ünnepekre

Zalaegerszeg címer
Hírek

Muzsikával készültek az ünnepekre

2008 december 22 - hétfő
A Válicka Citerabarátok Egylete tartott hagyományos karácsonyi koncertet a botfai közösségi házban december 21.-én. A műsorban szerepeltek a több mint 30 éves együttes alapító tagjai, a vegyes korosztályú felnőtt csoport, az ifjak, akik az idén immár 53. alkalommal léptek közönség elé és a gyerekek, akik közül többen előbb tanultak meg citerázni, mint írni, olvasni.

„Dicsérjétek muzsikával az Urat, Hárfa zengjen, citeraszó, pengjen a lant! Fújjatok meg minden kürtöt, harsonát, Ujjongó dal hirdesse az ég Urát.” – csendült fel többek között, a prózai betétekben, pedig az angyalok egynéhány tulajdonságáról esett szó. A vidámságot, humort és emelkedett perceket magába foglaló műsort a fellépő csoportok közös dala zárta.

Sümegi László, a városrész önkormányzati képviselője a rendezvényen megjegyezte: egyrészt öröm, hogy ilyen jó helyi közösségek vannak, másrészt szomorúság, hogy társadalmi szinten nincs ilyen összhang. Majd hozzátette, a karácsony az újjászületés, a jövőbe vetett hit ünnepe. Az előre vivő erőt, pedig nem kívülről kell várni, hanem magunkban, az ilyen példaértékű közösségekben kell keresni.

A műsorral egy időben a helybeli Herczeg Lajosné mézeskalács remekműveit, díszeket, gyertyatartókat, betlehemet is meg lehetett csodálni.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: