keresés a weboldalon

Nagy csatában, egy ponttal

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nagy csatában, egy ponttal

2009 március 19 - csütörtök
Zalakerámia ZTE – Albacomp 84-83 (26-15, 16-23, 28-24, 14-21) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1.600 néző. V: Hartyányi, Győrffy, Gorka.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (10/6), Wilson (12), Kámán (23/9), Jones (17), Helbich (13/3). Csere: Trepák (5/3), Gáspár, Tóth Á., Simon L. (4). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Albacomp: Simon B. (2), Doyne (24/3), Radovics (18/3), Bell (6/6), Morrison (19). Csere: Góbi, Hanga (13/6), Soós (1), Keller. Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

A mérkőzésen a kispadon civilben ült Watson és Baki, a a sérüléssel bajlódó Helbich viszont vállalta a játékot. Aki jól is kezdte a találkozót, mert az 5. percben már hét pontnál járt, úgy, hogy közben dobott egy triplát is. A Zalakerámia ZTE ebben az időszakban jól védekezett és jó ritmusban támadott, szinte álomszerű volt a kezdés. A második negyedben gyorsan begyűjtötte 4 csapathibáját a hazai csapat, a vendégek pedig éltek a lehetőséggel, büntetőkből rendre eredményesek voltak.

Aztán jött a találkozó meghatározó eseménye. Előbb Bell faultolta Hinnantot – a játékvezetők sípja néma maradt -, majd a Zalakerámia ZTE játékosa faultolta a fehérvári bedobót. Ez nagyon nem tetszett Bellnek, aki megütötte az egerszegi irányítót, aki visszalökött. Így jogos volt mindkét játékos kiállítása. Ezután a kérdés az volt, hogy melyik csapat szenvedett nagyobb vérveszteséget.

Egy ideig úgy nézett ki, hogy a hazai csapat elsőszámú irányítója nélkül is biztosan kézben tartja a találkozót, állandósult a 10 pont körüli különbség. (22. p. 52-42). A zalai oldalon ezekben a percekben Wilson játszott nagyon jól, kétszer zsákolt és több fontos pontot is szerzett. A befejező negyedben az addig sem feladata magaslatán lévő játékvezetői hármas további hibákat vétett, s részben ennek köszönhető, hogy ismét gyorsan meglett a hazaiak 4 csapathibája.

Izgalmas csatában előbb egyenlítettek a vendégek, majd rövid időre a vezetést is átvették. Szerencsére az egerszegieknek mindig sikerült a fehérvári kosarakra válaszolniuk. A vége előtt 8 másodperccel 83-83-at mutatott az eredményjelző, de a Zalakerámia ZTE támadhatott. Ekkor a mérkőzés legjobbját, Kámán Tamást faultolták, aki első büntetőjét bedobta és izgalmas csatában nyert a hazai csapat.

Vélemények

Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője: – Szurkolóink fantasztikus buzdítása mellett kiharcoltuk a győzelmet a bajnokaspiráns ellen.

Peresztegi Nagy Ákos, az Albacomp vezetőedzője: – Nagy csatában nyert a Zalakerámia ZTE. Mindkét csapat számára nagyon fontos volt ez a találkozó: mi szeretnénk az alapszakasz végén az első helyen lenni, az egerszegiek alegjobb nyolcba igyekeznek.

Kámán Tamás, a Zalakerámia ZTE válogatott bedobója: – A második büntetőt azért dobtam rosszul a végén, hogy ezzel is menjen az idő. Ne legyen lehetősége ellenfelünknek egy távoli dobásra. Nagyon köszönjük a szurkolók buzdítását.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: