keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Nagy csatában győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nagy csatában győzelem

2009 január 18 - vasárnap
Lami-Véd Körmend – Zalakerámia ZTE 77-84. (13-24, 18-16, 18-18, 28-26) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, Körmend, 2.200 néző. Jv.: Forrai, Cziffra, Frányó.

Zalakerámia ZTE: Hinnant (35/9), Gáspár (5), Kámán (11/9), Jones (9/3), Helbich (17/3). Csere: Trepák, Simon (3/3), Tóth Á. (4). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szaktanácsadó: Patonay Imre.

Akárcsak a legutóbbi fordulóban Kecskeméten, most is jól kezdett a Zalakerámia ZTE. Szerencsére a vendégek most nem követték el azt a hibát, hogy belemenjenek egy gyors játékba. Taktikusan, fegyelmezetten játszva végig irányították a találkozót, a hazaiak csak a második negyedben tudtak négy pontra felzárkózni (23-27). Fontos volt a mérkőzés kimenetele szempontjából, hogy az egerszegieknek sikerült távolra kiszorítani a hazaiak jó távoli dobóit, így azok hárompontos kísérletei rendre célt tévesztettek.

A siker egyértelműen a csapat érdeme, de kellett hozzá Hinnant rendkívüli teljesítménye is. A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy Helbich már 23. percben összeszedte 4. személyi hibáját, s az ő centerjátéka ezt követően nagyon hiányzott. Az összkép alapján az egerszegiek megérdemelten nyertek, sőt, ha nem „lejtett volna a hazai pálya” a bíráskodás szempontjából, a különbség nagyobb is lehetett volna.

Vélemény:

Bodrogi Csaba szakmai vezető: – A csapat nagyon fontos győzelmet aratott, végig taktikusan, fegyelmezetten játszott. Hinnant pedig egyszerűen extra teljesítményt nyújtott, nemcsak ponterős volt, hanem jól össze is fogta a csapatot.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: