keresés a weboldalon

Nagy csatában továbbra is veretlenül

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nagy csatában továbbra is veretlenül

2009 december 20 - vasárnap
Zalakerámia ZTE – Paksi Atomerőmű 73-68 (15-16, 17-14, 19-13, 22-25) NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés. Zalaegerszeg, 2800 néző. Jv.: Hartyányi, Benczúr, Cziffra. ZTE: Hinnant (14/3), Kámán (20/9), Watson (16/9), Wilson (4), Trepák( 7/3), Csere: Simon (4), Baki (3/3), Tóth Á. (5). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Paks: Horváth Á. (18/9), Körtélyesi, Clark (14/6), English (12/6), Kevin (15). Csere:: Kiss (2), Medve (2), Mészáros (5). Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

A paksi oldalon Gulyás és Dill hiányzott, a ZTE-nél Gáspár felépült, de még csak a padon foglalt helyet. Kámán hárompontosa után repülő rajtot vett a vendégcsapat. Az 5. percben (5-11) állt az eredményjelzőn. A zalaiak nem találták a paksiak védőjátékának ellenszerét. Szerencsére a vendégek is sokat hibáztak támadásban, így „lőtávolon” belül maradt a Paks.

A negyed hajrájára megrázta magát a hazai együttes és felzárkózott. A vendégeknél Clark már 3 hibánál járt. A második negyed elején három percen át mindössze 1-1 pont esett mindkét oldalon. A ZTE 21-21-nél egyenlített és átvette a vezetést. Ekkor Kámán 3 pontosai nagyon sokat értek.

A nagyszünet után továbbra is a küzdelem dominált a pályán. Mindkét oldalon sok volt a hiba. A ZTE nyugodott meg hamarabb, és a 28. percben már 10 ponttal vezetett. (47-37) Nem hagyta magát azonban a vendégcsapat. Pióca módjára tapadtak a ZTE-re és a 38. percben ismét egál volt az állás (65-65).

A hajrá a hazaiaknak sikerült jobban. Hinnant, ha nehezen is bedobott két büntetőt, Watson zsákolása pedig biztossá tette a ZTE győzelmét. Az egerszegiek így tovább javították rekordjukat, 12 mérkőzés óta veretlenek.

Vélemények

Simon László, a ZTE játékosa: – Nagyon nagy küzdelemben nyertünk. Ismét óriásit küzdöttünk egy fegyelmezetten játszó Paks ellen.

Tóth Ádám, a ZTE játékosa: – Fantasztikus mérkőzést játszottunk a vendégek ellen. Az elején nem találtuk a ritmust. Szerintem Trepák ellen és ellenem össze-vissza fújtak a bírók. Na, mindegy, a lényeg, hogy nyertünk.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Nagyon kemény mérkőzésen nyertünk. Az elején a paksiak alacsony szerkezete meglepett minket. Nagyon nagyot harcoltunk. A közönség ismét a 6. emberünk volt.

Dr. Kelemen Péter, a ZTE elnöke: – Az elsőosztály legjobban védekező csapata ellen felvettük a kesztyűt. A defenzív kosárlabdában sem maradtunk alul, ez is mutatja a csapat erejét.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: